O blogu, o meni…

Bok,

ja sam Tihana. Ovdje ću dijeliti meni najdraže recepte u nadi da će se neki svidjeti i vama. Kako uvijek pokušavam skuhati nešto novo što još nisam probala, ovdje će se naći neki malo drugačiji, novi recepti s naglaskom na zdravu prehranu za čiju pripremu ne treba puno vremena, jer nam upravo vremena svima jako fali. Osim novih, modernih recepata i drugačijih kombinacija, odlučila sam na ovom blogu ipak ovjekovječiti i neke stare mamine i bakine recepte.

‘Zašto ne zapišeš sve to u jednu knjigu, uvežeš i imaš sve na jednom mjestu? Možda možeš objaviti i svoju kuharicu’, govorio je moj tata mami godinama. Bilo je to onih godina kad još nije bilo Interneta, a posebno ne brzog interneta i svih njegovih prednosti koje danas uzimamo zdravo za gotovo. Mama je tada recepte zapisivala na papire, papiriće i još manje papiriće, sve rukom. Često je to za posljedicu imalo da ni ona sama više ne zna pročitati svoj rukopis jer je recept pisala nabrzinu, često ga prepisivala iz nekog ženskog časopisa ili pak s TV-a dok se emitirala neka kulinarska emisija. To je tek bilo nezgodno jer je pisati morala brzo, dok je recept još na ekranu. I danas, godinama kasnije, svi su papirići još na broju, i svi su još u kreativnom kaosu, kako ja to volim nazivati. Često me mama nazove s molbom da joj pronađem ‘taj i taj’ recept zapisan na malom papiriću ili istrgnut iz nekog časopisa. U svakoj takvoj prilici kažem sebi: ‘Treba ovo organizirati, prepisati, pretipkati…’ – do iduće prilike jer, kako već rekoh, vremena je premalo.

Još prije nekoliko godina sam odlučila – pokrenut ću svoj food blog. Neće to biti nešto profesionalno jer nisam kuharica ni slastičarka po struci, ali u tome uživam, onako za sebe i svoje najdraže. I opet zbog nedostatka tog istog vremena, a pomalo i zaborava, poluotvoreni blog se kiselio negdje u bespućima Interneta, danas već jako brzog. 🙂 U međuvremenu sam skuhala puno jela i ispekla puno kolača, opet ne zapisavši sve recepte. Konačno sam odlučila, ovaj put čvrsto, to promijeniti. Zapisala sam nekoliko svojih recepata s kojima pokrećem ovaj blog. Uskoro će ih, nadam se, biti sve više, a upravo sam u procesu iščitavanja recepata s onih papirića s početka priče. Nadam se oživjeti neke od njih, zapisati ih ovdje i ponoviti okuse djetinjstva. A nadam se da ćete i vi pronaći nešto za sebe u svemu tome!

Dobar tek! 🙂