Rižoto s bundevom i bukovačama

Nakon male pauze od kuhanja, danas sam s veseljem dočekala prijepodne u kuhinji. Iako za moj današnji odabir nije bilo potrebno previše vremena ili truda, bilo je jako ukusno pa sam ga poželjela podijeliti i s vama. Od zime mi je u zamrzivaču ostao paketić na kockice nasjeckane bundeve, idealno za rižoto. Dodala sam tome gljive i eto ukusnog ručka!

Sastojci (za dvije osobe):

  •  luk
  • češanj češnjaka
  •  na kockice nasjeckana bundeva
  •  sitno narezane gljive bukovače, možete dodati i malo šampinjona
  •  riža
  •  kocka za juhu (za temeljac)
  •  malo slanine (po želji)
  •  malo vrhnja za kuhanje
  •  začini: sol, papar, muškatni oraščić, peršin
  •  parmezan

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju popržite luk.
  2. Kad se luk zastakli, dodajte mu bukovače. Sve zajedno malo prodinstajte pa dodajte kockice bundeve.
  3. Posolite i popaprite po želji, a zatim dodajte protisnuti češanj češnjaka i sve još malo promiješajte, a onda zalijte vodom u kojoj ste prethodno otopili kokošju ili povrtnu kocku.
  4. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz dodavanje temeljca po potrebi.
  5. Na samom kraju kuhanja dodajte cca 2 žlice vrhnja za kuhanje da rižoto dobije na kremoznosti, ali ne previše, da mlječni okus ne preuzme cijelo jelo.
  6. U međuvremenu na posebnoj tavici popržite sitno nasjeckanu slaninu i dodajte u rižoto. Dobit će finu aromu i hrskavost.
  7. Začinite po želji: ja sam se ovog puta odlučila za muškatni oraščić i svježi peršin.
  8. Poslužiti uz malo parmezana.

Dobar tek! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s